May 14, 2011

salam...
sape suke budak kecik ???
actly ari nak cite pasal budak kecik.. hihihi..
da xde keje .. dok umah nie la keje aku jage anak-anak abg n akk ...
aku suke gilew ngn budak2..
tah asal la..
bagi aku bile main ngn dorng ilang la rase tension..
suke tengok keletah budak2 kecik..
macam2 perangai.. ade kelakar.. kdng2 kecian jugak.. buat pulak baby yang baru nak merangkak..selgi boley dorng nak usehe dapatkan sesuatu 2...
kadang2 gak aku suke kene kan dorng saje bagi dorng laju ckit merangkak..hihih (jahat gak aku nie)
aku suke jage budak2.. tapi aku nie pelik sikit.. budak yang baru lahir until umo dlm 2tahun aku suke lagi la nak bergurau..bley lg aku nk layan..tapi budak2 yg da agak besar skit aku kurng la nak layan sebab dorng da pndai.. kang aku soh lain dye buat lain.. yang bukn2 pulak dye buat.. heheh
dorng sebenarnye x degil tau..tapi dorng nak kan perhatian.. so budak2 nie akn buat ape saje untk dpat kan perhatian dari orng sekeliling dye... wah cakap macam aku nie ade ank pulak kan,,  hihhi ... aku cakap bedasarkan pengalaman aku  jadi babysiter untk anak2 abg n akk aku.. hihii..

aku stat jage dari umo aku 17.. mase 2 akk aku baru lahirkan ank sulung dye,, merangkap cucu sulung mak abh aku..abis spm aku dok umah akk aku kat JB jage ank dye.. kebetulan mase 2 abg ipar aku kene tuka sekolah dari majidee ke sekolah dkt n9.. so akk aku la yg jage ank dye yg baru lahir 2...akk aku nurse so keje xtentu mase.. kadang2 keje pagi,, kl x keje ptg.. n kalau x keje malam.. so memerlukan penjage utk ank dye,, aku la jadi bibik kat umah nye ... :)
hahhaha..best2 aku memang suke.. ngam2 aku dapat pangilan masuk poli akk aku dapat tuka hspital kt n9 so memudah kan la dye suruh mak mertue dye yg jage... hohoho..


nie la dye haris hazim mase umo dye 6 bulan..
gmba mase kecik aku xsimpan,,hihi

ha da besar da budak nie..
sekarang dye da 3 tahun..
usu sayang ayies ketat2 !

lepas ayies ,,aku dapat anak buah yg kedue ikhwan ikhram.. anak abg aku.. mase dye nie lahir aku tgh cuti sem.. so jage utk bape minggu je la.. kbtulan mase cuti aku pendek jew.... but kalau aku balik just jage cam 2 je la.. x la jage full time.. sekarang aku da abis stdy so aku la jage ikhram kat umah.. dye dok umah aku.. mak ayah dye keje jaoh2 ayh dye kat penang n ibu dye kat klang.. so ank nye ma aku la yg jage.. n sekarang aku ambik alih jage ikhram kat umah.. tapi kadang2 ikhram xnak kat aku sebab aku n dye asyik gadoh je.. heheheh


ikhwan ikhram.. gmba nie mase dye umo 2 hari..

da besar budak nie,,
sekarang dye nie la kawan aku gadoh kat umah
1tahun 5bulan

dan yang ketige lahir lah habib hazim..c kecik nie aku xbpe jage gak la sebab lepas jew lahir  akk aku berpantang kat umh mak mertue dye,, tapi umh mak mertue dye n umh aku dekat so akk aku tuka2..semiggu kat umah mak mertue seminggu kat umah aku.. so tuka2... sampai la dye abis bercuti.. sekarang mak mertue akk aku yg jage .. ade mase aku g umah akk main nak ngn dorng,, aku suke badan habib nie.. sebab badan dye gempal2..hihihi.. 


ha nie la habib mase baru keluar dari perot ibu dye..
akk aku lahir kan ank2 dye melalui pembedahan.
kesian kot,, tp xpe alhamdulillah mereka selamat ..

nie dye habib.. eeeeeee geram2..
10 bulan..

ha then aku nak kongsi jugak anak buah saiful... heheheh
dye pun ade 3 orng ank buah.. dulu mase skola kteorng ade penah ckp ""kite tengok sape dapat ank buah paling ramai""..mule2 aku la menag last2 sekarng ank buah kiteorng da same.. ade 3.. n sme juga 3 lelaki..hihih


nie siddiq ..
comel kan ,, muke dye macam korea..
geram tengok dye..
anak buah pertame dye..

nie haziq..
cute kan.. nie ank akk niah..
ank ke 2 saiful..

nie taufiq..
adik sidik.. bru jew lahir 9 mei 2011
nanti besar muke msti mcm abg dye.. hihi

cute kan dorng .. like sangat2.. nie lah kurniaan Allah.. syukur alhamdulillah..

usu sayang korang ketat-ketat lah .. ❤❤¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤


video

sedikit video utk tatapan ,, hehehe
sory saiful saye uplod video nie..

to be continue...❤❤¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤





1 comment: