April 27, 2011

saat-saat hari bersama :: kenangan polimas sesi julai 2009 - disember 2010

tarikh : 27 april 2011

masa : 4.45 petang

tempat : tat nasi ayam, jitra, kedah

acara : jamauan pelajar-pelajar sem akhir unit UKUR BAHAN, jabatan kejuruteraan awam, politeknik sultan abdul halim mu'adzam shah

pengerusi unit ukur bahan

SUB4A


SUB4B


kami


kami


saye :)

diharap hubungan persahabatan antare kite semue berkekalan hingga akhir hayat .. insyallah ..
semoge berjaye di dunie dan diakhirat ...





April 19, 2011

salam ..

kali nie nak kongsi dengan kamu-kamu semue tentang persediaan untuk peperiksaan..
kebetulan mase tunggu lecture hari tue terbace satu buku kat tempat menunggu, sempat la ambik untuk di kongsi bersame J


antare yang ingin di kongsi bersame :-


 ~~ persediaan sebelum peperiksaan ~~

  • mempunyai jadual belajar
  • memupuk keyakinan dan sikap membuat persediaan awal supaya dapat mengelakkan rase panik atau bimbang ketike menjelang peperiksaan
  • mengulangkaji semue matepelajaran
  • mencari maklumat tambahan dan mengumpulkan semue soalan-soalan lepas sebagai rujukan
  • membuat nota
  • membuat soalan ramalan
  • menjage kesihatan diri dengan mengamalkan permakanan yang sihat dan beriadah
 
~~ persediaan semasa peperiksaan ~~
  • bawa alat tulis yang lengkap
  • bawa dokumen seperti slip peperiksaan dan kad pelajar
  • datang awal
  • tenangkan diri dengan beristigfar dan berdoa kepada Allah
  • baca dan dengar semue arahan
  • bace semue soalan
  • fahamkan soalan
  • jawab soalan yang mudah dahulu untuk menjimatkan masa
  • imbangi masa semasa menjawab soalan
  • semak semue jawapan

 ~~ selepas peperiksaan ~~
  • tawakal dan berdoa kepada Allah setelah berusaha bersungguh-sungguh
  • jangan menyemak jawapan
  • bersedia untuk peperiksaan yang seterusnya

semue yang kat atas nie adalah persediaan yang kite boley amalkan untuk menghadapi peperiksaan ..

selain dari itu,, Allah suke umatNya sentiase berdoa kepadaNya.. 
kat sni nak kongsi gak waktu-waktu mustajab untuk berdoa ... 
  • ketika hujan
  • ketika hendak memulakan dan selesai solat
  • ketika menghadapi musuh dalam peperangan (( sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud : " berdoalah saat doa itu diperkenankan oleh Allah; pada saat bertemu tentera-tentera (beperang), ketika hendak mendirikan sembahyang dan ketika turunnya hujan. " (Hadis Mursal yang diriwayatkan oleh Imam al-Nawawi dalam al-Azkar ))
  • ketika iktidal yang akhir dalam solat
  • ketika khatam Al-Quran (30 juzuk)
  • sepanjang malam terutamanya sepetiga malam yang akhir dan pada waktu sahur
  • sepanjang hari jumaat
  • antara waktu zuhur dan asar serta antara waktu asar dan magrib

sekian sahaja ,, diharapkan kite same-same dapat mengamalkannye.. 

" bersyukur atas kurniaanNya " ALHAMDULILLAH ..

April 17, 2011


bermula lah minggu peperiksaan .

18 april 2011 - professional practice II
20 april 2011 - technology partner
25 april 2011 - engineering survey II
                        building services II
26 april 2011 - building measurement III
28 april 2011 - occupational safety & health

~ selamat maju jaya kepada semua kawan-kawan ~

April 15, 2011

nak tau x !!! heheh.. nak cite aku da serah kan enset lame kesayangan aku pada amoi jual enset kat jitra mall !!! huhhu sedey.. tapi gembira.. hahaha

nak tau sebab ape aku trade in enset nie..antare sebab2nye :-

  • screen da rosak 
  • keypad da payah nak tekan "nek lenggoh aku nak taip msg"
  • camera dye da biol .. kejap bley pkai kejap x ley...

sebenarnye aku sygkan dye tp dye da wat hal mnyirap gak aku.. kalau nak betol kan kene byar mahal.. alang2 2 aku pun jual kan je n ambik enset baru J 


kenangan K700i 

n da gadai enset lame dapat la enset baru. hahaha
enset nie x la sehebat enset lame aku,, bese jew,, bak kate org stkat call msg boley la..
camera enset nie cume 2.0 jew.. xcerah mane pun..nk snap gmba bese2 boley la..


w100i spiro 


aku pegi beli enset nie dgn mmbe aku .. kami sebenar nye menggunakan enset yang same sebelum nie.. k700i dan kami trade in serta tukar enset yg same J heheheh...

mule2 kawan aku nie pun mmg nak tuka enset sebab enset beliau pun menghadapi masalh yg lebey kurng same mcm aku so dye ambik keputusan utk ambik enset spiro jugak J

agak kelakar la jugak cerite kami untuk dapat kan enset baru.. hahaha
sedaye upaye mencari sumber yg ade,,,heheh
las2 dan akhirnye kami berjaye dapatkan nye !!!! J

enset nie ade 4 warne .. putih, putih+pink, putih+hijau, dan itam.. kami berdue memlih warne putih J
amoi kedai enset 2 la yg soh ambik putih katenye limited ,, sush nk dpt la,,ape la.. padahal aku tgok kt kedai len bnyk jew wane putih.. biase la orng berniage la katekan.. mau untung la !! takkan nak rugi kan..

pape pun syukur alhamdulillah semue nye sudah selesai.. heheheh

heheh nak tau sape kah kawan saye .. clik disini

comel x.. hahaha

satu saye n satu lagi cik nuna 

BERANGAN ITU PERLU :)
nie la kawan yg same enset dgn saye *cik nuna*



sekian terima kasih !
 

April 14, 2011

saya sayang awak !

saya rindu awak ! 

saya perlukan awak !

❤¸.•*""*•.¸❤❤¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤


❤¸.•*""*•.¸❤❤¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤

terima kasih sayang !

April 12, 2011

saye baru pulang dari kampung halaman .. ati teramat la gembire dpt balik :)
terime kasih mama lyan kerenah ank ma yg degil nie .. heehhehe
sory la kwan2 lame da x meng 'update' blog nie.. bese la sye nie org kampung .. kat kampung xde line .. sush nk on9.. huuhu
hari2 yg sempurna bile di kampung .. dapat bersame-same keluarge.. kerenah anak-anak buah yang semakin membesar.. walaupun penat tapi hepy bile dgn mereke :)

actly just nak ucap terime kasih dan mitak maap kepada :-

terime kasih ... 

  • mama sebab masak kn sedap2 tok ank ma nie..
  • abah sebab ambik adik kt teminal n kasi duit ... hehehe
  • kakak sebab teman adik p jalan2.. walaupn kite tngh xde duit kn3?? hihihi
  • saiful sebab ade mase untuk saye ...
  • hero2 usu yg chumil.. korng la pengubat rindu usu.. :)
  • kawan2 yang anta aku kt basten ramai2.. aku terharu .. hahaha
  • kazen aku c sapik yang layan kerenah aku n taniah pada kau da dpt jd polis :)
  • cik meera sebab tlng tengok kan aku punye result LI .. heheh ( taniah utk kamu @#$%*? CEMERLANG )
  • kawan-kawan semue .. luv u :)
maapkan saye ...
  • mama n abah kalau adik ad wat salah n silap
  • cik fatin sebab xdapt nk hangout dgn kamuu !!
  • iera comel sebab da janji nk jmpe tp aku x jumpe kau !! sory syg ..
  • kawan2 sebab aku menyusah kan korang
  • saiful  sebab susah kan awak lagi .. luv u sayang .. ❤❤¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤
sayang kamu semue ...